Hasta soruları · Göz Altı Işık Dolgusu

Göz Altı Işık Dolgusu Alerji Yapar mı?

3 soru Tamamını Dr. Mustafa Karataş cevapladı

A*** soruyor

Hocam merhaba. 10 gün önce gözaltı ışık dolgusu yaptırdım. Dün gözlerim hafif yanıyor ve kaşınıyor. Bugün çok daha fazla yanma ve kaşıntı var. İyi bir yere yaptırdım. Redensity 2 kullanıldı. Acaba bu alerjik bir reaksiyon mu ve körlük riski var mı?

Dr. Mustafa Karataş
Doktor cevabı Dr. Mustafa Karataş Medikal Estetik Hekimi

Eğer yaptırdığınız Işık Dolgusu ile ilgili bir problem olsaydı, on gün sonra değil çok daha önce ortaya çıkardı. Gözünüzdeki yanma ve kaşıntınını bu dolgu ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. En kaliteli, FDA onaylı dolguların bile son derece nadir de olsa işlem yapılan yerde alerjik bir reaksiyona sebep olma riski olabilir. Ama dediğim gibi bu son derece az rastlanan bir durumdur ve sadece dolgunun enjekte edildiği bölgeyi yani gözleri değil, gözaltlarını etkiler. Bir göz doktoruna giderek sorunun neden kaynaklandığını öğrenebilirsiniz. FDA onaylı hiçbir işlemde körlük riski olamaz!

Bu Konuda Sorulan Diğer Sorular

2 ek soru, Dr. Mustafa Karataş tarafından cevaplandı.

Y*** soruyor

Merhabalar, göz altı ışık dolgusu yaptıracağım, alerji yapma riski var mı acaba?

Dr. Mustafa Karataş
Doktor cevabı Dr. Mustafa Karataş Medikal Estetik Hekimi

Gözaltı ışık dolgusu cildin yapı taşlarından hyalüronik asit (HA) içeren dolgu ve mezoterapi birleştiren bir konsepttir. Hyalüronik asit deri içinde doğal olarak bulunan bir madde olduğu için alerji yaratmadan, güvenle uygulanabiliyor.

E*** soruyor

Doktor bey merhabalar,
6 gün önce gözaltı ışık dolgusu yaptırdım. Gün geçtikçe sanki ilk güne göre daha mor gözükmeye başladı ve gözaltımdaki damarlar aşırı belli olmaya başladı. Dolgu henüz çok yeni olduğu için midir? Yoksa kalıcı olabilir mi bu durum? Ayrıca gözaltı torbalarımda ve başımda yaptırdığım günden beri geçmeyen bir ağrı var, alerji bir durum mu, bu şikâyetler normal midir?

Dr. Mustafa Karataş
Doktor cevabı Dr. Mustafa Karataş Medikal Estetik Hekimi

Merhabalar Ezgi Hanım. Sizi muayene etmeden herhangi bir şey söylemek zor. Bir hafta daha bekleyin ve eğer sorun devam ediyor ya da artıyorsa doktorunuza görünün. Işık Dolgusu yüzeysel yapıldığında yani cilt yüzeyine çok yakın enjekte edildiğinde böyle sorunlar olabilir. Zaman içinde dolgu eridikçe bu morluklar da yok olacaktır. Gözaltı ışık dolgusu hyalüronik asit (HA) içeren dolgu ve mezoterapi cildin yapı taşlarından birleştiren bir konsepttir. Hyalüronik asit cilt içinde doğal olarak bulunan bir madde olduğu için alerji yaratmadan, güvenle uygulanabiliyor.

Doktora sorun

Aklınızdaki soruyu Dr. Mustafa Karataş'a sorun

Sorunuzu aşağıdaki formdan iletin; Dr. Mustafa Karataş size dönüş yapsın.

Hemen Doktorunuza Sorun

WhatsApp
WhatsApp ile sor