Yüz Dolgusu

İlerleyen yaşın etkisi ve genetik özellikler, çevresel faktörlere birlikte cilt altındaki elastin ve kolajen miktarı azalması sonucu cilt giderek sıkılığın, hacmini kaybetmeye başlar. Cilte meydana gelen derin veya ince çizgiler, kırışıklıklar, yaşla beraber kaybolan hacmi kaybı gibi deformasyonların düzeltmesini sağlayan dermal dolgular maddeleri hızlı bir şekilde ciltte kaybolan hacmi geri verilmesini, kırışıklıkların içinin anında dolmasını, yüzdeki çöküklük, ince çizgilerin ve kırışıkları gidererek da daha pürüzsüz, ışığı daha kusursuz bir biçimde yansıtan bir ten yaratmak mümkündür.

Dolgu uygulaması
Yer çekimi, güneş hasarı ve yaşla birlikte ortaya çıkan, çizgileri düzeltmek ve yüzü yeniden şekillendirmek için uygulanan bir kozmetik işlemdir. Uygulaması son derece kolay, lokal anestezik kremler ile kısa sürede yapılabilmektedir.

Kullanılan dolgu maddeleri?
Yağ dokusu, kollajen, hyaluronik asit, hidroksiapatit, hidrofilik polisilamid en çok kullanılan dolgu maddeleridir. Bunlar genellikle 1 ml steril özel enjektörlerde hazır olarak bulunmaktadır. En sık kullanılan dolgu hyaluronik asittir. Bu maddenin alerji riski oldukça azdır ve hyalurinaz denen bir madde ile anında eritilebilir. Kullanımı kolay ve geri döndürebilmesi açısından hem hastayı hem de doktoru koruyan bir dolgu maddesidir.

Dolgu malzemesinde dikkat edilmesi gerekenler?
Kullanılacak dolgu maddesinin son kullanım tarihine dikkat edilmelidir. Dolgu maddesinin kutusunun sizin yanınızda açılması ve hazırlanması gerekmektedir. Mutlaka bu konuda tecrübeli bir hekim tarafından, düşündüğünüz bölgenin dolgu için uygun olup olmadığına karar verilmelidir. Bir uygulamada tüm dolgunun kullanılmamalı, bir kaç aşamada ilerleme sağlanmalıdır. Doktorunuzdan ayrılırken kullanılan dolgunun seri numarası ve kutudaki bandrolü alarak ayrılmanız sonraki kontrolleriniz için doğru olacaktır.

Dolgu uygulamalarının amacı?
Yaş ilerledikçe, düzenli yaptığımız mimik hareketleri ile kırışıklıklar oluşur. Dolgu uygulaması ile bu kırışıklıklar yok edilebilir. Bu bölgelerde oluşan kollajen kaybı ve kollajenin esnekliğini yitirmesi ile oluşan kırışıklığın yerine dolgu maddeleri yerleştirilir. Yüzün şekillendirilmesinde; burun düzeltme, çene büyütme, elmacık kemiği oluşturma, alın genişletme gibi uygulamalar da yapılabilir. Cerrahi bir uygulama olmaksızın yüz ovali tekrar şekillendirilip, hacim kaybı olan bölgeler tekrar hacimlendirilebilir. Vücut uygulamaları; ellere yoğunluk kazandırma, göğüs dolgunlaştırma ve dikleştirme yapılabilir. Yüz ve vücutta bulunan sivilce izleri, yara izlerinin düzeltilmesinde kullanılabilmektedir. Yüz, boyun, dekolte ve ellere, su tutabilen dolgular ile nemlendirme yapılarak, daha parlak ve genç bir cilt görünümü sağlanabilmektedir.

Uygulama hangi bölgelere yapılır?
En sık yüz bölgesine yapılmaktadır. Yüzde bulunan tüm kırışıklıklara uygulanabilir. Burunda yapılan operasyonlar kemerli bölgeyi düzeltme, burun kaldırma ve şekillendirme olarak sıralanabilir Kenar belirginleştirme, kalınlaştırma ve dudak kenarlarının düzeltilmesi ise dudak bölgesinde en sık uygulanan noktalardır. Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, çenenin büyütülmesi ve çene kıvrımının açılması, gözaltı çukurlarının yok edilmesi, yüz ovalinin tekrar oluşturulması sıklıkla uygulanan alanlardır. Boyun kırışıklıkları ve dekolte gençleştirme de yine dolgu uygulaması ile düzeltilebilir. Kulak memesinde oluşan yırtıklar ya da kulak deliğindeki asimetriler de dolgu uygulaması ile giderilebilir. Botox uygulaması düşünmeyen kişilerde dolgu uygulaması ile kaş kaldırılabilir ve şakaklar tekrar hacimlendirilebilir. Ellerin hacimlendirilmesi, el ve ayak bileklerinin şekillendirilmesi, diz ve dirsek alanlarının yapılandırılmasında da dolgu uygulaması yapılabilir. Ayrıca sivilceden sonra oluşan çukurlar ve yara izleri de dolgu ile düzleştirilebilir.

Dolgu uygulamasında yan etkisi?
Çok nadir de olsa dolgu maddesine karşı allerji gelişebilir. Bu durumda kızarma ve şişme görülür. Ayrıca yanlış uygulamalara bağlı istenmeyen görüntüler; asimetri, aşırı dolgunlaşma ve basıya bağlı lenf ödem (kızarıklık olmadan şişme), aşırı dolgu uygulamasına bağlı damar basısı ile doku kaybı görülebilir.

Yan etkilerin tedavi mümkün mü?
Deneyimli ve uzman hekimlerce yapılan dolgu uygulamalarda yan etki kontrolü mümkündür. Yanlış uygulamalarda, asimetri ve aşın dolgunlaşmada hyalurinaz ile anında eriterek geri döndürülebilir. Lenf ödem geliştiğinde hyalurinaz ve bası tekniği uygulaması ile geri dönüş mümkündür. Doku kaybı geliştiğinde ise o bölgenin tekrar yapılandırılması gerekir.

Dikkat etmesi gerekenler?
Bu konuda uzman ve tecrübeli hekimlerce uygulama yapılmalıdır. Uygulama yeri ve şartlan hijyenik olmalıdır. Uygulanacak bölgeye uygun dolgu seçilmelidir. Gözaltı gibi hassas bir bölgeye kaim dolgu, elmacık kemiği gibi sert bir bölgeye yumuşak dolgu seçilmemelidir ve bu konuda karar tecrübeli hekimlere bırakılmalıdır. Damar basısı ve lenf ödem olmaması için dolgu küçük miktarlarda ve 2-3 aşamada uygulanmalıdır. Hasta her uygulamadan sonra kontrollere gitmeli ve hekim tarafından takip edilmelidir.

Pahalı bir uygulama mı?
Dolgu uygulaması her bütçe için karşılanabilir ücret aralığındadır. Uygulanacak bölgenin genişliğine göre miktar ayarlanabilmektedir.

Yapılan bu dolgu uygulamasının ömrü ne kadardır?
Dolgu uygulamasının ömrü 6 ay ile 24 ay arasında değişmektedir. Bu süre seçilen dolgunun içeriğine ve yoğunluğuna göre değişmektedir.

2 yorum
Naiba
Sevgili hocam. Ben yüzümün bazı bölgelerine dolgu yaptırdım. Ama üstünden uzun zaman geçtiği için dolgunun sentetik olup olmadığından emin değilim. Yeniden dolgu yaptırmak istiyorum. Rica edersem dolgu fiyatlarınızı öğrenebilir miyim ve yüzümde sentetik dolgu olup olmadığının araştırılması mümkün müdür?
Dr. Mustafa Karataş
Merhabalar Naiba Hanım, yüzünüzde kalıcı dolgu olup olmadığını anlamanın en iyi yolu, dolgu yapılan yer olduğu gibi kaldı mı, yoksa hacmini kaybederek eski haline döndü mü ona bakmaktır. Bunun cevabını da yüzünüzü en iyi tanıyan kişi olarak siz verebilirsiniz. Burada fiyat bilgisi veremiyoruz. Kliniğimizi 0212 241 03 64 ararsanız size yardımcı olacaklardır
Deniz
Merhaba hocam. Benim yüzüm kilo almıyor. Biraz toplanabilmesi için 70 üzeri kiloya çıkmam gerekiyor ve zayıfladığımda direk önce yüzüm çöküyor. Dermatoloğa gittim 4 dolgu 1 botoks dedi. İşlemi yaptırdım ama düzelme yok denecek kadar az oldu ve sadece hafiften göz altımda belli oldu. Ben söylemezsem çevremdeki insanlar fark etmiyor bile. Hiç yaptırmamışsın gibi duruyor diyorlar. Ardından başka bir Prof. doktora gittim yüzün yağ tutmuyor, botoks dolgu sende tutmaz dedi. Yağ enjekte ettirmem gerektiğini söyledi. Fakat ailem yağ enjekte ettirmeye kesinlikle müsaade etmiyor. Sizce ne yaptırabilirim. Şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar...
Dr. Mustafa Karataş
Merhabalar Deniz Hanım. Sizin gibi çöküklüğün çok fazla olduğu durumlarda bazen moleküler yapısı gereği daha çok su tutan, yani daha çok hacim veren dolgular daha iyi sonuç verebilir tabii doktorunuzun hangi dolguyu kullandığını bilmiyorum. Bazı hastalarda da işlem öncesinde öngörülen dolgu miktarı yeterli gelmez ve sonradan daha fazla dolgu maddesi enjekte edilmesi gerekebilir. Sonradan gittiğiniz doktorun yüzünüz yağ tutmuyor, dolgu, botoks da tutmaz derken ne demek istediğini tam algılayamadım. Sonuçta dolgu ve botoks her yüzde etkilidir. Tabii yağ enjeksiyonu da iyi bir seçenek, eğer doğru kişi tarafından ve doğru yapılırsa kalıcılığı dolguya kıyasla daha fazla. Ama dediğim gibi işinin ehli biri tarafından yapılması son derece önemli. Aksi halde bir-iki ay kocaman, şiş bir yüzle dolaşırsınız, sonrasında da yüze enjekte edilen yağ kısa sürede yok olur. Eğer yağ enjeksiyonu bir seçenek değilse kliniğimize muayeneye gelebilirsiniz, böylece dolgu enjeksiyonu ile neler yapılabileceğini belirleyebiliriz.
Hemen Doktorunuza Sorun

  • HarmonyCa: Bir Dolgudan Fazlası

    HarmonyCa: Bir Dolgudan Fazlası Yeni nesil bir dolgu maddesi olan HarmonyCa, yüze hacim vermekle kalmıyor ciltteki kolajen sentezini artırarak uzun süreli anti-aging fayda da sağlıyor.

  • Elmacık Kemiği Dolgusu

    Elmacık Kemiği Dolgusu Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleriyle elmacık kemiklerini vurgulamak, yüzde daha genç bir görünüm yaratmak mümkün.

  • Yanak Dolgusu

    Yanak Dolgusu Yaşla beraber düzleşen yanaklar, yüze çökük ve yorgun bir ifade verir. Neyse ki dolgu maddeleriyle yanakları yeniden biçimlendirmek, yüzde daha genç bir görünüm yaratmak ...

  • Etkili Bir Dokunuş: Şakak Dolgusu

    Etkili Bir Dokunuş: Şakak Dolgusu Yaşla beraber yüzün üst kısmında meydana gelen değişikliklerden biri de şakaklardaki hacim kaybıdır. Şakakları doldurmak yüze daha genç, daha dinamik bir görünüm vermekte...

  • Nazolabial Dolgu

    Nazolabial Dolgu Burnun iki yanından başlayarak dudak kenarlarına uzanan hatta nazolabial deniyor. Dr. Mustafa Karataş,  yaşla birlikte beliren ve zamanla derinleşen nazolabial çizgilerde...

  • Çene Dolgusu ile Çekici Hatlar

    Çene Dolgusu ile Çekici Hatlar Çene hattına yapılan dolgu ile hem yüzde lift etkisi yaratmak hem de çok daha çekici görünmek mümkün. Bu tekniğin detaylarını ve sizin için neler yapabileceğini Dr. Musta...

  • Jawline Dolgusu

    Jawline Dolgusu Çene hattına yapılan dolgu ile yüzde lift etkisi yaratmak mümkün. Bu tekniğin detaylarını ve sizin için neler yapabileceğini Dr. Mustafa Karataş anlatıyor.

  • Çekici Dudakların İzinde

    Çekici Dudakların İzinde Daha hoş görünmek için dudak dolgusu yaptırmak mı istiyorsunuz?  Sonradan pişman olmamak için bilmeniz gerekenler…

  • Kusursuz Yüz Güzelliği İçin Profil Estetiği

    Kusursuz Yüz Güzelliği İçin Profil Estetiği Çekici görünmenin sırrı profilinizi yaratan tüm unsurların uyum içinde olmasında saklı. İşte kusursuz bir profil için doğru dengeyi yaratmanın yolları.

  • Botoks ve Dolgu ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

    Botoks ve Dolgu ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar Artık yaşa göre giyinme kavramı tarihe karıştı. Moda dünyasındaki bu değişim botoks ve dolgu maddeleri gibi anti-aging endüstrisindeki ilerlemelerle desteklendiğinde orta...